Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
Psihoterapie
CABINET DE
Home

Servicii

Psihoterapie

Formare profesionala

Programare

Articole
                         |  Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )                    |  0722 94 14 84                         |  ramona_covrig@yahoo.com                         |  www.psihoterapie-cuplu.ro
ARTICOLE
                  Psihoterapie de cuplu
Alegerea in iubire
Cuplul de fatada
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?

Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!

Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv



                  
Parenting si indrumare
O problema - o solutie (pentru mamici)
Copii cu parinti cu adictii
Ghid de disciplina pozitiva pentru parinti
Principii adleriene de crestere a copilului
Cuvinte care descurajeaza
Pedeapsa nu are efect
Masturbarea la copii




©2003 Cabinet de Psihoterapie - Ramona Covrig.
All Rights Reserved.
Copilul meu minte

Copilul meu este nerespectuos

Cand copilul se scobeste in nas

Copilul meu nu vrea sa doarma singur

Cand copilul nu va da atentie

Copilului ii este frica de apa

Copilului ii este frica de Bau-bau

Copilul meu nu vrea sa-si ia haina de ploaie

Copilul meu nu vrea sa poarte palariuta vara
Copilul meu minte



De ce mint copiii nostri ? Ca sa impresioneze poate ! Copiii nu stiu care este efectul minciunilor lor decat atunci cand vad ca parintii sau adultii sunt afectati de ele. Initial ei nici nu stiu ca mint.

Nu comportamentul este problematic, ci solutia pe care o gaseste copilul la problema sa. Am subliniat acest lucru pentru a intelege ca copii care folosesc minciuna ca tehnica sau strategie nu vor deveni neaparat amorali sau ne-onesti.
Modelarea
Cea mai buna cale de a educa copii in spiritul adevarului este modelarea lui in a fi onest. Fiti intotdeauna sinceri cu ei. Nu le spuneti : ,, Toate prajiturile s-au terminat’’ cand nu s-au terminat. Cand va va prinde in minciuna ( si acest lucru se va intampla) credibilitatea dvs va fi distrusa si veti modela minciuna ca strategie de rezolvare a problemelor.

Fiti intotdeauna sinceri cu ceilalti. Multi copii vad minciuna foarte des folosita la adulti : parintii, bunicii, vanzatorii, politistul si altii. Cand parintii spun : ,, Spune ca ai 5 ani, ca sa putem plati jumatate de bilet’’ sau ,, Nu mama, nu putem veni la masa, copilul este racit’’lectia va fi invatata de copilul dvs.

Incurajarea
Raspundeti pozitiv la comportamentele care va fac placere. Punctati si multumiti-le pentru onestitate atunci cand o fac ,, Multumesc ca mi-ai marturisit ca ai varsat vopseaua- acest lucru cere mult curaj. Sunt suparata ca avem o mizerie asa de mare in bucatarie, dar sunt bucuroasa ca mi-ai spus si stiu ca impreuna putem face fata acestei probleme’’.

Incredere
Copii se misca functie de asteptarile noastre. Presupuneti intotdeauna ca au spus adevarul. Parintii cred ca trebuie sa fie vigilenti permanent cand vine vorba de minciuni. Fals.
Daca spune ca a tras apa, nu spune nimic. De fapt mai bine nu intreba. Presupune ce este mai bun chiar daca esti suspicios. Nu merge pana la baie ca sa-ti confirmi suspiciunea. Fiti siguri ca data viitoare cand va merge la baie ii spuneti : ,, Cred ca ai o treaba de facut’’. Il veti invata astfel ca minciuna nu da roade si nici nu il va ajuta sa se de-responsabilizeze. Ea este o solutie eficienta. Cand va vedea ca minciuna nu da roade atunci va renunta. Nimeni nu sta intr-o situatie daca nu ii merge.
0722 94 14 84
UltraIT.ro