Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
Psihoterapie
CABINET DE
Home

Servicii

Psihoterapie

Formare profesionala

Programare

Articole
Psihoterapie de Cuplu si Consiliere Maritala. Metode de Imbunatarire a Relatiei de Cuplu


Cuplul are adesea probleme in a relationa si exista multe explicatii pentru acest fapt.. Iata cateva explicatii pentru conflictele aparute in relatia de cuplu : partenerii nu stiu cum sa faca astfel incat relatia sa se mentina sanatoasa, lipsa abilitatilor, asteptari nerealiste, lipsa respectului, absenta unei atitudini pozitive asupra vietii si asupra relatiei.

Durata unei sedinte este de 1 ora ( cu posibilitatea prelungirii sale), 1-2 sedinte pe saptamana (dupa preferinta cuplului), cu un numar nedefinit de sesiuni succesive. Agenda cuplului si a terapeutului trebuie sa se alinieze pentru a putea realiza pasii terapeutici.

Consilierul marital este deopotriva terapeut si educator. Cand un cuplu vine la terapie, acesta ii ajuta sa vada ca problemele lor pot fi cauzate de o slaba informare in legatura cu abilitatile esentiale necesare in relatiile intime de cuplu. Rolul major al consilierului este sa faciliteze dezvoltarea unor astfel de abilitati. Acest rol este implinit pe deplin datorita integrarii informatiilor pe care cuplul le detine deja despre relatia lor.

Consilierul marital priveste in mod optimist cea mai mare parte a problemelor cu care se confrunta cuplul atat vreme cat exista respect mutual si cooperare. Acest optimism il ajuta pe consilier sa fie agent al schimbarii instaurand un mediu in care exista un simt al echilibrului intre partenerii cuplului.

Scopul terapiei este acela de a ajuta cuplul sa invete arta comunicarii in scopul de a reusi singur sa cladeasca si sa intretina o relatie pozitiva bazata pe respect mutual si egalitate intre sexe.

Scopul nostru este acela de a ajuta cuplul sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru mentinerea
unei casnicii/relatii sanatoase prin:
    * imbunatatirea abilitatilor de comunicare
    * imbunatatirea abilitatilor de ascultare si de intelegere a mesajului
    * dezvoltarea curajului pentru a face schimbari
    * ajutam cuplul sa depisteze care sunt schimbarile utile
    * recladirea relatiei intime
    * dezvoltarea unui program care sa ajute la rezolvarea conflictelor- rezolutia privind conflictul
    * dezvoltarea abilitatilor de auto-ajutorare cu scopul de a cladi si mentine o relatie bazata pe respect mutual si egalitate.

Atat timp cat partenerii aflati intr-o relatie arata cea mai slaba unda de dorinta pentru a rezolva problema, exista sperante pentru a reusi! Asta este valabil pentru orice relatie.
Psihoterapie de cuplu si consiliere maritala

Psihoterapie individuala

Consilierea copiilor si adolescentilor

Psihoterapie de grup si dezvoltare personala

Psihologia la locul de munca

Psihoterapia si consilierea familiei

Parenting si indrumare

Adictii

Depresie. Anxietate. Atacuri de panica

Stima de sine

Tulburarea disforica premenstruala

Interpretarea amintirilor timpurii


2003 Cabinet de Psihoterapie - Ramona Covrig.
All Rights Reserved.
SERVICII
                         |  Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )                    |  0722 94 14 84                         |  ramona_covrig@yahoo.com                         |  www.psihoterapie-cuplu.ro
0722 94 14 84
UltraIT.ro