Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
Psihoterapie
CABINET DE
Home

Servicii

Psihoterapie

Formare profesionala

Programare

Articole
Cuplul de fatada


Cele mai multe probleme de cuplu sunt observate in contextul social in care acesta functioneaza. Unele cupluri vor functiona extrem de bine intr-o relatie disfunctionala pentru ca afiseaza o fatada de cooperare cu scopul de a fi vazuta in comunitate. Insa intr-un astfel de cuplu nu exista iubirea care sa-i lege pe cei doi parteneri in mod intim. La suprafata par un cuplu perfect , unii vor spune ca arata bine din exterior si vor visa si ei la asa ceva. Singurul loc comun in care cuplul de fatada colaboreaza este ideea de a construi o imagine falsa cu scopul de a arata celorlalti ca ei au o relatie excelenta si ca se inteleg bine.

Nu exista o potriveala perfecta in general. Mitul potrivirii perfecte nu este adevarat, de fapt este chiar util ca partenerii sa nu semene atat de mult unul cu celalalt . Nu exista o relatie perfecta, insa unii se pot preface ca exista ! Simptomul de care sufera un astfel de cuplu este o oarecare sensibilitate la felul in care relatia lor era perceputa de ceilalti. Daca cineva crede ca relatia trebuie sa arate perfect doar pentru a o arata celorlalti atunci nu va fie de folos.

Nu trebuie sa aveti o relatie cu orice pret, doar pentru a le arata celorlalti ca sunteti cuplat/a. Este adevarat ca in anumite circumstante poate fi de ajutor insa a persista in neadevar un timp indelungat nu poate fi de folos nici unuia dintre parteneri. Obiectivul principal al unei relatii ar trebui sa fie acela de a ne simti satisfacuti cel putin in limite rezonabile si sa existe speranta de a fi si mai multumiti in viitor.
                         |  Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )                    |  0722 94 14 84                         |  ramona_covrig@yahoo.com                         |  www.psihoterapie-cuplu.ro
ARTICOLE
                  Psihoterapie de cuplu
Alegerea in iubire
Cuplul de fatada
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?

Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!

Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv                  
Parenting si indrumare
Intelegerea copilului
Copii cu parinti cu adictii
Ghid de disciplina pozitiva pentru parinti
Principii adleriene de crestere a copilului
Cuvinte care descurajeaza
Pedeapsa nu are efect
Masturbarea la copii
2003 Cabinet de Psihoterapie - Ramona Covrig.
All Rights Reserved.
0722 94 14 84
UltraIT.ro