Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
Psihoterapie
CABINET DE
Home

Servicii

Psihoterapie

Formare profesionala

Programare

Articole
PSIHOTERAPIE

Nu este usor sa descrii psihoterapia la modul general. Acesta variaza in functie de personalitatea psihoterapeutului si cea a pacientului si de problemele particulare pe care le aveti. Psihoterapia nu este ca o consultatie medicala, dar necesita un efort activ din partea dvs. Pentru reusita terapiei, va trebui sa insistati asupra lucrurilor despre care vorbim, atat in timpul sedintei, cat si acasa.

Psihoterapia poate prezenta riscuri si beneficii. Cum aceasta implica discutarea de aspecte neplacute, este posibil sa treceti prin stari neplacute cum ar fi tristetea, sentiment de vinovatie, furie, frustrare, singuratate si neajutorare. Pe de alta parte, psihoterapia a dovedit ca poate avea efecte benefice. Terapia conduce deseori la imbunatatirea relatiilor, solutionarea problemelor specifice si diminuare semnificativa a sentimentelor neplacute. Nu exista, insa, garantii in acest sens.

Cred ca rolul meu este similar cu acela al unui antrenor personal; consider psihoterapia ca fiind analoga mersului la o sala de sport. Nu trebuie sa fii obez ca sa te bucuri de efortul fizic, nu trebuie sa fii psihotic ca sa faci terapie. Principiul ,,cine nu joaca, nu castiga,, se aplica terapiei in egala masura in care se aplica exercitiului fizic.
cel mai mare handicap este frica!

cea mai buna zi este ziua de astazi!

cel mai greu lucru de facut este sa incepi!

cel mai usor lucru de facut este sa gasesti vina cuiva!

cea mai ne-utila calitate este mandria!

cea mai utila calitate este modestia!

cea mai mare greseala este sa renunti!

cea mai mare piedica este egoismul!

cel mai mare confort ti-l da munca bine facuta!

cea mai dezagreabila persoana este aceea care se plange permanent!

cel mai mare faliment este sa iti pierzi entuziasmul!

cea mai mare nevoie este bunul simt comun!

cel mai ticalos sentiment este sa regreti succesul altuia!

cel mai mare dar este iertarea!

cel mai greu de acceptat este infrangerea!

cel mai mare lucru este iubirea!

cel mai mare succes este auto-implinirea!2003 Cabinet de Psihoterapie - Ramona Covrig.
All Rights Reserved.

                         |  Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )                    |  0722 94 14 84                         |  ramona_covrig@yahoo.com                         |  www.psihoterapie-cuplu.ro
Pacientii trebuie sa fie dispusi sa fie sinceri cu ei insisi, iar eu ii asist in sarcina dificila de a-si pune intrebari si de a-si modifica presupunerile si opiniile despre lumea lor. Cred in tratamentul eficient si nu in tratamentul de scurta durata.

Este important sa cadem de acord in legatura cu scopurile noastre comune legate de sedinte. Odata acest proces incheiat, trebuie sa cunosc cate ceva despre trecutul dvs. pentru a intelege mai bine influentele pe care oamenii si evenimentele le-au exercitat pentru a se ajunge la imprejurarile actuale. Vom lucra apoi impreuna pentru a examina modul in care faceti fata situatiei in speranta ca vom gasi strategii mai eficiente. Rareori dau sfaturi, in schimb incerc sa va ajut sa ajungeti la decizii care sa va convina.
0722 94 14 84
UltraIT.ro