Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
Psihoterapie
CABINET DE
Home

Servicii

Psihoterapie

Formare profesionala

Programare

Articole
                         |  Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )                    |  0722 94 14 84                         |  ramona_covrig@yahoo.com                         |  www.psihoterapie-cuplu.ro
ARTICOLE
                  Psihoterapie de cuplu
Alegerea in iubire
Cuplul de fatada
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?

Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!

Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv



                  
Parenting si indrumare
O problema - o solutie (pentru mamici)
Copii cu parinti cu adictii
Ghid de disciplina pozitiva pentru parinti
Principii adleriene de crestere a copilului
Cuvinte care descurajeaza
Pedeapsa nu are efect
Masturbarea la copii











©2003 Cabinet de Psihoterapie - Ramona Covrig.
All Rights Reserved.
Copilul meu nu vrea sa doarma singur

,,Copilul meu nu doarme noaptea decat daca ma tine sechestrata in camera sa pana cand adoarme. Adeseori adoarme numai la san . Nu m-ar deranja atat de tare acest lucru daca in cele din urma ar adormi insa se trezeste si plange daca nu sunt alaturi de el. Plimbarile pe timpul noptii din camera lui in camera noastra sunt foarte frecvente si cere de fiecare data interventia mea’’.

Poate ca cel mai important este daca eroina noastra are un suport din partea partenerului sau daca face singura aceste lucruri. La fel de important este de aflat daca s-a decis sa fie ferma si daca va face fata trecerii la noul program care va presupune din partea sa fermitate si disciplina. Cand un parinte de decide CA ESTE DE AJUNS- copii de regula inteleg acest lucru, iar schimbarile vor aparea imediat.  In momentul in care copilul va simti ca nu sunteti decisa si ca va mai indoiti ca ceea ce faceti este bine, va lucra din greu sa-si mentina status quo.
Asa ca, daca sunteti gata sa faceti schimbari iata cateva sugestii :

De luat in considerare :
   1. Exista posibilitatea ca copilul sa aiba nevoie de mai putin timp pentru somn. Unii copii sunt in mod nativ mai activi sau alerti, dezavantajul este ca mama va fi mai obosita insa avantajul este ca copilul va avea mai mult timp la dispozitie pentru a experimenta si invata si asfel va fi mai istet si cine stie poate mai curajos.
   2. Stomacelul sau a crescut destul de mult astfel ca masa de seara ii este suficienta pentru intreaga noapte. Asta inseamna ca, nu are NEVOIE DE TINE, ci te VREA PE TINE.
   3. Nu a invatat inca cum sa adoarma singur si a invatat ca daca va plange sau se va smiorcai, destul de mult, o va primi pe mami.

De facut :
Pasul 1
Invatati-l cum sa adoarma singur. Incepeti cu perioada din zi la care doriti sa doarma. Creati ritualul, scaunul potrivit, ora potrivita, cantecul potrivit, locul potrivit si asa mai departe. Alaptati-l insa pastrati-l alert, nu-l lasati sa adoarma la sanul dvs. Atingeti-l pe frunte cu o batista inmuiata in apa si care sa fie racoroasa, daca este nevoie. Dupa ce l-ati hranit, puneti-l in patutul sau, sarutati-l si apoi iesiti. . Lasati-l sa planga daca nu a adormit. Este ok pentru un bebe sa planga. Plansul nu-i va crea nici un neajuns daca stiti ca toate nevoile sale au fost satisfacute (este uscat, hranit, nu are dureri). De fapt, el isi foloseste singurul instrument (lacrimile) pentru a-si atinge scopul : ACELA DE A PRIMI CEEA CE PREFERA ADICA PE DVS. Intentia este ca bebe sa inteleaga ca nu mai sunteti la dispozitia sa 100%. Singurul mod de a intelege acest lucru este sa nu intrati in dormitor.

Pasul 2
Odata ce ati observat ca bebe a invatat sa doarma singur pe timpul zilei, puteti incepe antrenamentul pe timpul noptii, ceea ce inseamna ca sotul ar trebui sa se descurce cu copilul pentru ca dvs sa puteti sa va odihniti ( si laptele va veni mai usor daca va odihniti pe timpul noptii). Atunci cand bebe va realiza ca mama nu mai este disponibila pe timpul noptii va dormi singur. Sotul nici nu trebuie sa mearga in camera copilului neaparat - dar daca totusi se duce, si ii ofera doar sticluta cu apa, va fi suficient de dezamagit pentru a fi furios, asa ca este posibil sa inceapa sa planga insa nimeni nu este vinovat pentru asta. Veti dori foarte tare sa mergeti in camera copilului sau sa va ajutati sotul insa nu uitati ca va antrenati pentru a va castiga independenta atat dvs cat si copilul.
Copilul meu minte

Copilul meu este nerespectuos

Cand copilul se scobeste in nas

Copilul meu nu vrea sa doarma singur

Cand copilul nu va da atentie

Copilului ii este frica de apa

Copilului ii este frica de Bau-bau

Copilul meu nu vrea sa-si ia haina de ploaie

Copilul meu nu vrea sa poarte palariuta vara
0722 94 14 84
UltraIT.ro