Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
Psihoterapie
CABINET DE
Home

Servicii

Psihoterapie

Formare profesionala

Programare

Articole
Tulburarea Disforica Premenstruala


Tulburarea Disforica Premenstruala este o afectiune asociata cu probleme emotionale si fizice severe, strans legate de ciclul menstrual.

Simptomele apar regulat pe durata ultimei saptamani inainte de ciclul menstrual plus prima zi de ciclu, dar sunt absente in saptamana de dupa menstra. Atat tulburarea disforica premenstruala (TDPM) cat si sindromul premenstrual (PMS) au in comun simptome care includ: depresie, anxietate, tensiune, iritabilitate si dispozitie proasta. Caracteristica ce deosebeste TDPM de PMS este severitatea sa.

Femeile cu TDPM considera ca aceasta are un efect extrem de deranjant asupra vietii lor. Astfel, TDPM nu reprezinta o alta denumire pentru sindromul premenstrual (PMS), ci este considerata o forma extrem de grava de PMS cu afectare severa, intalnita la aproximativ 5% din femeile cu ciclu menstrual.

Este foarte important de stiut ca pentru a va incadra intr-o astfel de simptomatologie trebuie sa aveti o ritmicitate premenstruala de genul : depresie, iritabilitate, anxietate, nervozitate, agresivitate venite "din senin".
SERVICII
                         |  Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )                    |  0722 94 14 84                         |  ramona_covrig@yahoo.com                         |  www.psihoterapie-cuplu.ro
Psihoterapie de cuplu si consiliere maritala

Psihoterapie individuala

Consilierea copiilor si adolescentilor

Psihoterapie de grup si dezvoltare personala

Psihologia la locul de munca

Psihoterapia si consilierea familiei

Parenting si indrumare

Adictii

Depresie. Anxietate. Atacuri de panica

Stima de sine

Tulburarea disforica premenstruala

Interpretarea amintirilor timpurii


2003 Cabinet de Psihoterapie - Ramona Covrig.
All Rights Reserved.
0722 94 14 84
UltraIT.ro